Посол у Литві обговорив приєднання до Центру передового досвіду НАТО з енергобезпеки

Посол у Литві обговорив приєднання до Центру передового досвіду НАТО з енергобезпеки

Укрінформ
Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський обговорив з керівництвом зовнішньополітичного та оборонного відомств Литви перспективи приєднання України до Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Литві.

"В рамках участі у заході з нагоди передачі повноважень директора Центру від полковника Гінтараса Багдонаса полковнику Ромуалдасу Петкевічюсу посол України в ЛР провів окремі розмови з керівництвом МЗС та МО Литви щодо перспектив приєднання України до зазначеного Центру та заходів подальшого співробітництва в енергетичній сфері", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, церемонія передачі повноважень директора Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки відбулась у Вільнюсі 14 серпня.  

Читайте також: В Укрзалізниці повідомили, скільки вугілля цьогоріч перевезли на ТЕС

Як повідомлялося, віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час робочої поїздки до Литви у квітні заявила, що Україна має намір до кінця року приєднатися до Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки. 

Офіційне відкриття Центру відбулось 6 серпня 2013 року за участю тодішнього генерального секретаря Альянсу Андерса Фог Расмуссена та президента Литви Далі Грибаускайте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-