Волкер: Росія послідовно блокує розширення місії ОБСЄ на Донбасі

Волкер: Росія послідовно блокує розширення місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Спецпредставник держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що згідно з Мінськими угодами Росія має допустити місію ОБСЄ до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону на Донбасі.

Про це дипломат написав у Twitter.

"Росія послідовно блокує розширення місії ОБСЄ на кордоні, а підконтрольні їй сили заважають СMM надійно стежити за кордоном, оскільки вона надсилає до України війська, зброю та матеріали. При цьому вона стверджує, що це "внутрішній" конфлікт і наводить лицемірні аргументи щодо Мінських угод", - написав Волкер.

Він акцентував, що Росія використовує неконтрольований кордон для підтримки конфлікту на Донбасі. Дипломат зазначив, що якби вона хотіла миру для України, то продемонструвала б добру волю до цього шляхом співпраці з міжнародною спільнотою щодо контролю за кордоном.

Читайте також: Росія випробовує на Донбасі новітні системи радіоелектронної боротьби - СЦКК

"Це дозволяється в рамках Мінських угод. Ст. 9 стосується відновлення контролю за кордоном українського уряду наступного дня після місцевих виборів, а не міжнародного моніторингу або спроб запобігти незаконному постачанню військ і техніки (яка має бути відведена в рамках "Мінська")" - зауважив спецпредставник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-