Геращенко назвала ТОП-тему переговорів у Мінську

Геращенко назвала ТОП-тему переговорів у Мінську

Укрінформ
У Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі 21-22 серпня відбудуться дводенні переговори щодо звільнення заручників.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«21-22 серпня будуть дводенні переговори в Мінську. Тема заручників і політв'язнів - ключова», - написала вона.

Водночас Геращенко висловила підтримку матерям та дружинам українських заручників, які розпочали у середу низку акцій на підтримку своїх рідних. 

«Я поділяю занепокоєння рідних заручників, що Мінська гуманітарна група має працювати більш ефективно, й всі, хто там працює, мають докласти всіх зусиль для звільнення. Ми готові до компромісів, протягом цих місяців робили кілька пропозицій, на жаль, всі вони відкидаються РФ і ОРДЛО, які займають деструктивну позицію «всіх установлених на всіх установлених», підтверджуючи нам менше ніж 30 наших, вимагаючи майже 300, серед них громадяни РФ, беркутівці і т.д.», - наголосила Геращенко.

За її словами, така позиція представників ОРДЛО є «несправедливою, нечесною і відсікає для України можливість боротися за українців в тюрмах РФ в обмін на росіян».

Як повідомлялося, раніше Геращенко прогнозувала активізацію з боку РФ діалогу щодо обміну росіян, затриманих або засуджених в Україні за злочини проти держави, на утримуваних в Росії політв'язнів, на старті виборчої кампанії в Україні, і не виключила, що Кремль спробує використати цю тему на користь лояльних до Кремля кандидатів у президенти і партій.

Читайте також: ОБСЄ закликає Раду продовжити дію закону про особливий статус ОРДЛО

27 липня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила російському омбудсмену Тетяні Москальковій офіційного листа з пропозицією обміняти 36 громадян РФ, затриманих або засуджених в Україні за злочини проти держави.

Також Геращенко повідомляла, що Київ ініціює проведення спільного засідання за участю омбудсменів України і  РФ Людмили Денісової та Тетяни Москалькової для розблокування питання обміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-