Державний адвокат Януковича знову самовільно пішов із зали суду

Державний адвокат Януковича знову самовільно пішов із зали суду

Укрінформ
Судові дебати у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді у середу так і не розпочалися, оскільки його захисник утретє самовільно залишив залу суду.

Про це кореспондент Укрінформу повідомляє з Оболонського районного суду Києва, де розглядається справа.

На засіданні, яке поновилося о 17 годині після перерви, головуючий суддя В'ячеслав Дев'ятко знову надав слово для виступу прокуророві Руслану Кравченку. Проте, коли той почав говорити, державний адвокат Віктор Овсянніков намагався його перебити, а потім (утретє за день) пішов із зали суду зі словами: "Я в цьому фарсі брати участі не буду".

Після цього демаршу суддя зупинив виступ прокурора.

Кравченко, у свою чергу, обурився такою поведінкою державного захисника.

"Це неприпустима поведінка захисту. Я прошу у шановного суду подати у всі можливі інстанції для недопущення таких дій з боку захисту, а також подати до Центру безоплатної (вторинної правової допомоги - ред.), щоб вони виконали нарешті свої функції як центру координації, щоб вони не тільки на аркуші паперу існували, а і діяли відповідно до законодавства України. Тому що це неприпустимо, коли сторона захисту не виконує свої функції", - заявив прокурор.

Головуючий Дев'ятко заявив, що судді вирішать це питання у нарадчій кімнаті.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд уп'яте не зміг розпочати дебати

Наразі колегія пішла радитися.

Як повідомлялося, суд у справі про держзраду Януковича вперше спробував перейти до дебатів 19 квітня, але потім повернувся до стадії допиту свідків захисту.

Друге засідання щодо судових дебатів було призначено на 30 липня, але адвокати Януковича не прийшли на засідання, оскільки брали участь у розгляді свого клопотання у Верховному суді щодо зміни підсудності справи про держзраду.

Втретє дебати мали розпочатися 31 липня, але адвокати вдруге самовільно залишили залу судових засідань, і суд ухвалив рішення про залучення безоплатного адвоката. Водночас у суд у вівторок з'явився новий оплачуваний адвокат Януковича Олександр Байдик.

1 серпня на початку судового засідання адвокат Януковича за договором Олександр Байдик розпочав суперечку з прокурором і заявив, що суд не дає йому та державному захиснику Овсяннікову ознайомитися з матеріалами справи. Прокурор продовжив свій виступ, після чого обидва захисники залишили залу судових засідань.

У засіданні було оголошено перерву до 14:00. Коли воно поновилося, прокурор Руслан Кравченко знову намагався розпочати виступ, проте Овсянніков, який звернувся з проханням надати йому час для вивчення матеріалів справи перед початком дебатів, знову знову самовільно пішов з засідання.

Після цього суд оголосив перерву до 17:00.

Оболонський райсуд Києва 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-