Ідею

Ідею "референдуму" на Донбасі Турчинов порівняв з лекцією колорадським жукам

Укрінформ
Ідея щодо проведення референдуму на окупованих територіях Криму та Донбасу, за присутності там російських військ, є провокацією  та нісенітницею.

Про це заявив журналістам у Києві секретар РНБО України Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія має своє трактування і Мінських угод, і "формули Штайнмайера". Фактично вони деструктивну позицію маскують під будь-який наступ. І, зокрема, пропозиція щодо проведення референдуму — це є провокація і нісенітниця. Проводити референдум на окупованих територіях Криму і Донбасу — це все одно, що читати лекцію колорадським жукам про необхідність збереження врожаю”, -  сказав він, коментуючи заяви російських чиновників. 

Читайте також: Турчинов порадив Путіну з'ясувати, як закінчив імператор Нерон

Турчинов наголосив, що ця ідея  ніколи не буде сприйнята Україною.  “Спочатку має бути повністю звільнено окуповані території.  І після  цього можуть бути задіяні політичні механізми  з реінтеграції цієї території до конституційного поля України”, -  додав він. 

Секретар РНБО України також зазначив, що Росія не знімає з порядку денного  агресивну форму військового тиску на Україну, продовжує концентрувати  війська  вздовж кордону. Крім того, Кремль намагатиметься вплинути на результати президентських та парламентських виборів  в Україні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент РФ Володимир Путін запропонував президенту США Дональду Трампу  під час зустрічі у Гельсінки провести референдум на окупованих територіях Донбасу - у т.з. "ДНР" і "ЛНР" — щодо статусу цих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-