МЗС хоче знати, що робить ОБСЄ для недопущення російського шпигунства в місії

МЗС хоче знати, що робить ОБСЄ для недопущення російського шпигунства в місії

Укрінформ
У МЗС стурбовані повідомленнями про витік службових даних Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на користь спецслужб Росії та просять місію поінформувати про заходи для недопущення повторення подібних випадків.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"МЗС України зі стурбованістю сприйняло повідомлення про загрозу безпеці членів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні внаслідок ймовірного втручання спецслужб Російської Федерації у роботу СММ, що спрямоване на дискредитацію спостережної діяльності СММ відповідно до її мандату. У цьому зв’язку МЗС звернулося до СММ з проханням поінформувати про заходи, що будуть вжиті для недопущення повторення подібних випадків у майбутньому", - підкреслюється в повідомленні.

У МЗС також наголосили, що українська сторона засуджує будь-які дії, які негативно впливають на безпеку спостерігачів СММ, зокрема погрози на їхню адресу, обмеження свободи пересування або викрадення службової чи приватного характеру інформації.

Також МЗС рішуче засуджує продовження Росією цілеспрямованої політики агресії проти України, у тому числі через підрив авторитету СММ та перешкоджання реалізації місією її мандату.

Читайте також: ОБСЄ відреагувала інформацію ЗМІ про ймовірні факти шпигунства в місії

Раніше німецький телеканал "ARD" заявив про виявлення фактів шпигунства в місії ОБСЄ в Україні. Як стверджується в розслідуванні, дані передавали ФСБ Росії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

СMM – це неозброєна цивільна місія. Її основні завдання – неупереджено і об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-