ОБСЄ відреагувала інформацію ЗМІ про ймовірні факти шпигунства в місії

ОБСЄ відреагувала інформацію ЗМІ про ймовірні факти шпигунства в місії

Укрінформ
СММ ОБСЄ в Україні занепокоєна будь-якими можливим порушенням безпеки і має намір ретельно вивчити всі заяви про можливі факти шпигунства в місії, викладені у репортажі німецького телеканалу, у відповідності зі встановленими процедурами.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на офіційному сайті СММ ОБСЄ в Україні.

"Спеціальній моніторинговій місії в Україні відомо про репортаж програми «Факт» («Fakt») Асоціації суспільного мовлення Федеративної Республіки Німеччина («ARD»), що вийде в ефір у вівторок, 17 липня. Місія занепокоєна будь-якими можливим порушенням безпеки і має намір ретельно вивчити всі заяви у відповідності зі встановленими процедурами", сказано у повідомленні.

Також зазначається: "Без належної верифікації СММ ОБСЄ не може коментувати чи вдаватися до припущень із приводу документів невідомого походження. Утім Місія занепокоєна, що ймовірне проникнення може бути потенційним ризиком для її співробітників, ставлячи під загрозу недоторканість їхньої особистої інформації та їхню безпеку".

"Наша робота була і буде прозорою. Ми повідомляємо про факти на місцях так, як ми їх бачимо; ці факти повідомляються державам-учасницям ОБСЄ та публікуються в наших щоденних звітах на сайті ОБСЄ", - сказано в заяві.

СММ ОБСЄ обіцяє, що "і далі буде реалізовувати свій мандат, сприяючи миру, стабільності і безпеці в Україні, а також зниженню рівня напруги".

Читайте також: Пункти ОБСЄ біля неконтрольованого кордону з РФ: Хуг назвав вимогу

Німецький телеканал «ARD» заявив про виявлення фактів шпигунства в місії ОБСЄ в Україні. Як стверджується в розслідуванні, дані передавали ФСБ Росії. Репортаж має вийти в ефір 17 липня.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія. Її основні завдання – це неупереджено і об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-