Путін використовує будь-який шанс для дискредитації

Путін використовує будь-який шанс для дискредитації "Мінська" - Геращенко

Укрінформ
Віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко прогнозує намагання президента РФ Володимира Путіна дискредитувати Мінський процес для скасування санкцій проти Росії.

На цьому вона наголосила в інтерв'ю Укрінформу.

"Звичайно, зараз дуже непроста ситуація, стагнація, яка буде посилюватися з наближенням виборів. Тому що Путін буде використовувати будь-який шанс для дискредитації "Нормандського формату", Мінського процесу. Бо те, чого він хоче, - це позбутись санкцій, звинуватити Україну в невиконанні угод, маніпулювати, що начебто на Донбасі палає громадянський конфлікт, а "их там нет", - заявила Геращенко.

Вона вкотре нагадала, що у Мінську відсутній прогрес в питанні звільнення заручників, роззброєння, допуску гуманітарних місій, створенні робочої підгрупи щодо кордону.

"Мінські угоди не ідеальні, але важливі тим, що під ними стоїть підпис представника Російської Федерації, і Москва тепер несе відповідальність за свою бездіяльність і невиконання угод через санкції. І санкції, подобається це нашій опозиції чи не подобається, - вони прив'язані саме до виконання Мінських угод", - сказала вона.

Читайте також: Україна має захиститись від втручання у вибори через соцмережі - Геращенко

На її думку, зараз немає альтернативи Мінському процесу й іншим форматам переговорів.

"У нас популярно критикувати Мінські угоди, теоретизувати, що замість "Нормандського" варто створити "Будапештський формат". Будапештський, Женевський, марсіанський - нема питань, в теорії ми всі все знаємо. Тільки ви запитайте в Сполучених Штатів і Трампа, чи вони заходять зараз в Будапештський формат, чи згодна на це Російська Федерація, чи Європейський Союз готовий до того?", - підкреслила перший віце-спікер.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 липня, у Парижі пройде зустріч у "Нормандському форматі" на рівні заступників дипломатичних радників лідерів країн Франції, Німеччини, України та Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-