Україна має бути завжди готовою до оборонних дій у Чорному морі - Президент

Україна має бути завжди готовою до оборонних дій у Чорному морі - Президент

Укрінформ
Україна має якнайшвидше відновити дієздатність морської оборонної компоненти і бути завжди готовою до спільних з партнерами оборонних дій у Чорному морі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи перед учасниками багатонаціональних міжнародних навчань Sea Breeze 2018 в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Щодо наших цілей у Чорноморському регіоні, ми повинні докласти максимуму зусиль для швидкого відновлення дієздатності морської оборонної компоненти і бути чітко і завжди готові до спільних оборонних дій у Чорному морі", - сказав Порошенко.

Він акцентував, що одним з важливих кроків у цьому процесі є проведення багатонаціональних міжнародних навчань, зокрема таких, як сьогоднішні навчання Sea Breeze 2018.

"Це не лише підвищення взаємосумісності. Це нарощування рівня морської і польової виучки, це злагодження багатонаціональних підрозділів. Безумовно, такі спільні практичні заходи підготовки сприяють досягненю Військово-морськими силами України не лише сумісності з флотами держав-членів НАТО, а й відроженню військово-морського потенціалу  Української держави", - наголосив Президент.

Він подякував партнерам за тверду, чітку і  постійну підтримку України в стримуванні російської агресії.

Читайте також: Порошенко не виключає, що Росія спробує атакувати Маріуполь

На його переконання, співпраця з партнерами засвідчує єдність і готовність разом захистити мир та спільні цінності, такі як демократія, свобода та верховенство права.

Як повідомлялося, у навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-