Порошенко не виключає, що Росія спробує атакувати Маріуполь

Порошенко не виключає, що Росія спробує атакувати Маріуполь

Відео
Укрінформ
Президент України не виключає, що нинішня поведінка росіян щодо огляду та блокування входження кораблів в українські порти на Азовському морі може свідчити про наміри РФ здійснити військові атаки на Маріуполь.

Про це Петро Порошенко заявив, виступаючи перед учасниками багатонаціональних міжнародних навчань Sea Breeze 2018 в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами глави держави, зараз Росія значно посилила своє морське угрупування в Азовському морі й почала здійснювати незаконну зупинку, огляд як українських, так й іноземних кораблів, які прямують в українські порти на Азовському морі.

“Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати порти України на Азовському морі, здійснити ескалацію напруги, не виключено, робити військову операції атаки на Маріуполь”, - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Порошенко прибув до Одеси, щоб ознайомитися з ходом навчань Sea Breeze

Як повідомлялося, у навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

Фото на першій сторінці: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-