Все більше країн ЄС розуміють справжню мету Nord Stream 2 - Порошенко

Все більше країн ЄС розуміють справжню мету Nord Stream 2 - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевняє, що чим далі, тим більше європейські країни розуміють справжню мету проекту Nord Stream 2.

Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По Nord Stream 2 ще раз наголошую, що це не є економічний проект, проект є абсолютно політичним, мета проекту - нанести удар по Україні і багатьом іншим членам ЄС і членам НАТО, це ризики, у тому числі для європейської економіки. Навіщо планують витрачати десятки мільярдів євро, для того, щоб зробити європейську економіку менш ефективною, менш конкурентоздатною, а енергетичну політику ЄС більш залежною від Росії?! Чим далі, тим більше приходить розуміння у більшості країн ЄС щодо реальності мети Nord Stream 2", - підкреслив Порошенко.

Він також зауважив, що українська сторона провела ефективні консультації щодо Nord Stream 2 у Брюсселі. Зокрема, глава держави наголосив, що це питання зайняло "достатньо вагому частину" у розмові з президентами США Дональдом Трампом, Польщі Анджеєм Дудою та великою кількістю лідерів інших країн.

Читайте також: НАТО не втручається у Nord Stream 2, але підтримує енергобезпеку – Столтенберг

Президент переконаний, що найбільш ефективним у питанні енергетичної безпеки було би, якби "Україна як частина Європи купувала російський газ на українсько-російському кордоні".

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня 2018 року Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Королівстві Бельгія, де бере участь у заходах Саміту НАТО на запрошення генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-