НАТО не втручається у Nord Stream 2, але підтримує енергобезпеку – Столтенберг

НАТО не втручається у Nord Stream 2, але підтримує енергобезпеку – Столтенберг

Укрінформ
Питання проекту газопроводу «Північний потік-2» не є у компетенції НАТО, але Альянс підтримує диверсифікацію постачання енергоносіїв.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відносно «Північного потоку-2» існують різні позиції. Але це не питання НАТО, це національні рішення. Звичайно, НАТО опікується питанням енергетичної безпеки. Тобто йдеться про відносини у сфері енергетики, але у контексті безпеки. Ми наголошуємо на важливості диверсифікації постачань та стійкості енергетичної сфери», - заявив глава Альянсу.

Столтенберг також відзначив важливість розвитку відновлюваних джерел енергії та зменшення залежності від зовнішніх постачань у цій сфері.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп під час зустрічі зі Столтенбергом перед початком саміту НАТО жорстко розкритикував політику Німеччини, яка розвиває співробітництво з Росією у сфері енергетики, зокрема щодо будівництва «Північного потоку-2».

Читайте також: Порошенко: Україна буде постачати газ для ЄС, а Nord Stream 2 - неможливий

Росія планує побудувати газопровід «Північний потік-2» до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить російському Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газогону (до 55 млрд кубометрів газу на рік). Проти проекту активно виступають країни Балтії, Польща, Україна, а також США. Зокрема, 5 квітня Верховна Рада України закликала світ не підтримувати будівництво російського «Північного потоку-2». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-