Порошенко: Україна буде постачати газ для ЄС, а Nord Stream 2 - неможливий

Порошенко: Україна буде постачати газ для ЄС, а Nord Stream 2 - неможливий

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що будівництво "Північного потоку-2" є неможливим, а Україна постачатиме для ЄС необхідний газ.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском і Президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Україна є стратегічним партнером європейських країн, який буде постачати необхідний газ для ЄС. Ось чому я хочу ще раз наголосити, що проект "Північний потік-2" неможливий, і ми закликаємо зупинити побудову даного проекту", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що вітає нещодавнє рішення Європейської Комісії продовжити економічні та секторальні санкції проти Росії.

"Санкції змушують Росію заплатити велику економічну ціну, і вони будуть дотриманими до тих пір, поки Росія не змінить свою поведінку", - сказав Порошенко.

Він додав, що Росія має розпочати зі звільнення усіх нелегально утримуваних українських заручників, зокрема на Кримському півострові та в Росії.

Читайте також: На сесії ПА ОБСЄ обговорять Крим, Донбас і Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 9 липня, у Брюсселі (Бельгія) проходить ХХ саміт "Україна-ЄС". Саміт присвячений обговоренню стану імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС, включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, та перспектив подальшого поглиблення секторальної інтеграції України у сферах цифрового ринку, енергетичного союзу, митної справи, юстиції та внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-