На сесії ПА ОБСЄ обговорять Крим, Донбас і Nord Stream 2

На сесії ПА ОБСЄ обговорять Крим, Донбас і Nord Stream 2

Укрінформ
Близько 300 парламентарів з Європи, Північної Америки й Азії візьмуть участь у сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка пройде у Берліні 7-11 липня.

Україну представлятимуть, як очікується, 13 депутатів Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«На порядку денному стоятимуть такі питання, як боротьба з тероризмом, зміна клімату, міграція і доступ до освіти. Очікуються дебати по кризі в Україні і навколо неї, зростанню популізму в Європі, затяжним конфліктам, екологічним наслідкам воєн і відновленню довіри до регіону ОБСЄ», - повідомили в оргкомітеті сесії.

На додаток до трьох основних резолюцій, які мають бути представлені доповідачами комітетів, до порядку денного включено ряд додаткових пунктів, присвячених таким темам, як права людини у Криму, боротьба з торгівлею людьми, з насильством за гендерною ознакою, створення ефективної системи захисту дітей-мігрантів, управління і реформи сектора безпеки. Члени ПА ОБСЄ також мають намір обговорити резолюцію, присвячену десятій річниці війни в Грузії.

Темою 27-ої за ліком сесії є «Виконання зобов'язань у рамках ОБСЄ: роль парламентів». У її рамках пройдуть засідання комітетів ПА ОБСЄ з політичних питань і безпеки, економічних питань, науки, технології і довкілля, з демократії, прав людини і гуманітарних питань.

Читайте також: Спостерігач ОБСЄ, яку помітили на весіллі доньки бойовика, уже не працює у місії - Хуг

Делегація України на полях сесії планує проведення двох паралельних заходів з ключових питань: «Дія озброєного конфлікту на сході України на довкілля», на якому очікується присутність міністра довкілля України Остапа Семерака, і «Nord Stream 2 і вплив на держави-члени ОБСЄ: чому Європа має бути зачеплена»? за участю голови Наглядової ради Національної енергетичної корпорації України «Нафтогаз» Клер Спорривуд.

Підсумком сесії стане прийняття Берлінської декларації, яка буде представлена міністрам закордонних справ і доповідачам парламенту 57 країн ОБСЄ. Також будуть обрані керівні органи ПА ОБСЄ, включаючи президента і його заступників. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-