Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав Парубій.

У залі зареєструвалися 335 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 11 липня планує розглянути у другому читанні законопроект №5435 "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти". Це проект визначає правовий статус осіб, зниклих безвісти, та забезпечує правове регулювання відносин, пов’язаних із встановленням та обліком, їх розшуком і соціальним захистом таких осіб та їхніх родичів. Згідно з порядком денним, депутати збираються розглянути його п'ятим питанням.

Першими пленарного вівторка Рада планує ухвалити проекти постанов №8418 "Про призначення у 2018 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених" і №8419 "Про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік".

Далі перше читання має пройти законопроект №6439-д "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів".

Після цього передбачено включення до порядку денного та прийняття рішення щодо проекту постанови №8088 "Про проведення Всеукраїнської Естафети Єднання з нагоди 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки".

Читайте також: Рада врегулювала проведення деяких фітосанітарних процедур

Окрім того, ВР може розглянути проект постанови №8426 "Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні", урядовий законопроект №5023 "Про внесення зміни до статті 44 Закону України "Про вищу освіту", а також проекти законів №5054 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист" і №2545 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо звільнення від кримінальної відповідальності судді".

Традиційно у середу депутати працюватимуть у сесійній залі лише протягом ранкового пленарного засідання, що триватиме до 14:00. На решту дня запланована робота парламентаріїв у комітетах, фракціях і групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-