Розмінування і бранці РФ: Геращенко назвала ключові теми зустрічі з Червоним Хрестом

Розмінування і бранці РФ: Геращенко назвала ключові теми зустрічі з Червоним Хрестом

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко обговорила з представником МКЧХ Домініком Стілхарт питання українських в'язнів в РФ та окупованому Криму

Про це вона написала  у Facebook .

"Зустрілася з директором з операційної діяльності МКЧХ Домініком Стілхарт. Ключові теми зустрічі: доступ МКЧХ до тюрем на окупованих територіях, до українців в тюрмах РФ, до пошуку зниклих, активізація справ у гуманітарному розмінуванні, допомога у вирішенні гуманітарних проблем українців, які постраждали від збройної агресії РФ на Донбасі", - зазначила вона.

За її словами, основну увагу під час зустрічі було приділено заручникам і політв`язням, які утримуються в РФ у повній ізоляції, без допуску незалежних лікарів і представників міжнародних гуманітарних місій. 

Читайте також: Литва спробує допомогти у відвіданні МКЧХ українських політв'язнів

Геращенко закликала  МКЧХ докласти зусиль  і перевірити умови утримання та стан здоров`я  українських політв'язнів у Росії та окупованому Криму.

Як відомо, в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед яких і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-