Нова судова система в Україні відповідає принципам РЄ - спецпредставник генсека

Нова судова система в Україні відповідає принципам РЄ - спецпредставник генсека

Відео
Укрінформ
У Раді Європи відзначають, що процедури, які проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів України, є високопрофесійними та відповідають принципам роботи РЄ.

Про це у коментарі з приводу проміжних результатів судової реформи повідомив спеціальний представник генерального секретаря Ради Європи Режи Брійя.

«Робота Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за останні два роки дуже вражає... Я уважно стежив за роботою та відвідував комісію кілька разів і також дивився інтерв’ю на каналі YouTube. Процедура (конкурс до Верховного суду - ред.), яка була проведена, дуже вражає», - повідомив Брійя.

Також він підкреслив, що робота Комісії переплітається з принципами роботи Ради Європи. І після перших двох років роботи Рада Європи переглядає процедури ВККС та надає поради щодо подальшої роботи, зокрема стосовно кваліфікаційного оцінювання та другого конкурсу до ВС.

«План дій Ради Європи стосовно України також дуже тісно переплітається з роботою Вищої кваліфікаційної комісії суддів, в рамках цієї роботи було надано кілька висновків з приводу того, як покращити процедуру добору суддів», - додав Брійя.

Спецпредставник генсека РЄ наголосив, що йому не відомо жодного прецеденту з приводу кваліфікаційного оцінювання суддів в інших державах-членах Ради Європи, але це - явне підтвердження виконання українською владою взятих на себе зобов’язань щодо створення нової судової системи.

Читайте також: ВККС визнала такими, що відповідають займаній посаді, ще 22 суддів

«Мені не відомо жодного прецеденту з приводу такої процедури (кваліфікаційного оцінювання суддів - ред.) в інших державах-членах Ради Європи, але це явне підтвердження виконання українською владою взятих на себе зобов’язань щодо створення нової судової системи, яка відповідатиме вимогам Європейської конвенції з прав людини», - наголосив Брійя.

Як повідомлялося, 15 грудня 2017 року в Україні запрацював новий Верховний суд, створений в рамках судової реформи на заміну Верховному суду України та трьом вищим судам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-