Турчинов та представник МЗС Британії обговорили оборонні питання

Турчинов та представник МЗС Британії обговорили оборонні питання

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з генеральним директором МЗС Великої Британії з безпекових та консульських питань Філіпом Бартоном.

Сторони обговорили актуальні питання в секторі безпеки і оборони України та російську агресію на сході нашої країни. Про це повідомляється на персональному сайті Олександра Турчинова. 

"Незважаючи на чергову домовленість щодо припинення вогню, обстріл нашої території з боку російсько-терористичних угруповань триває", - сказав Турчинов.

Водночас він зазначив, що, попри продовження російської агресії, реформування сектора безпеки і оборони не припиняється, про що свідчить "Закон про національну безпеку України", який 5 липня підписав Президент України.

"Цей закон для нас є важливим кроком у напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції", - наголосив Секретар РНБО.

Також співрозмовники обговорили потенційні напрямки військово-технічної співпраці між Україною та Великою Британією. 

"Нам потрібна нова якість у цьому питанні", - сказав Турчинов і додав, що для інтенсифікації такої співпраці РНБО ухвалила дуже важливе рішення щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності для підприємств оборонно-промислового комплексу.

В цьому контексті він наголосив, що Україна зацікавлена у спільних інвестиційних проектах в ОПК з партнерами з країн-членів НАТО.

Значну увагу сторони приділили питанням співробітництва України та Великої Британії у забезпеченні кібербезпеки, протидії інформаційній агресії та співпраці спецслужб, зокрема розвідок.

Читайте також: Турчинов розповів про роль тероборони в умовах військового протистояння

Окрім того, вони обговорили питання необхідності продовження санкцій проти країни-агресора Росії та негативного впливу на енергетичну і безпекову ситуацію в Європі будівництва Північного потоку-2.

Бартон у свою чергу  привітав Секретаря РНБО із  затвердженням та підписанням закону "Про національну безпеку України". 

"Велика Британія підтримує позитивні зміни в секторі безпеки і оборони вашої держави і надалі готова допомагати подальшому реформуванню України", - запевнив Бартон.

Він зазначив також,  що у Великій Британії побачили велику підтримку після подій у Солсбері з боку України і подякував за цю підтримку. 

"Велика Британія підтримувала і  в подальшому підтримуватиме демократичну незалежну Україну, зокрема і під час найближчого саміту НАТО у Брюсселі", - запевнив насамкінець Бартон. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-