Холодницький хоче через суд заборонити використання

Холодницький хоче через суд заборонити використання "плівок" зі свого кабінету

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький подав позов до Верховного суду, вимагаючи заборонити Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів використовувати записи "плівок" з його кабінету у якості доказу.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі суду.

"Холодницький просить визнати протиправними дії Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо зберігання копій протоколу проведення негласних слідчо-розшукових дій від 23 березня 2018 року. Це основна його вимога", - зазначила працівниця суду.

Також Холодницький просить ВС зобов'язати КДКП утриматися від подальшого зберігання цих матеріалів негласно-розшукових дій.

Верховний Суд відкрив провадження у даній справі 11 червня. Засідання мало відбутися о 14 годині 5 липня, але через неявку Холодницького було перенесене на 20 вересня.

Як повідомлялося, генпрокурор і директор НАБУ 30 березня поточного року направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просять звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидають перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ.

Після розподілу дисциплінарна справа потрапила до члена КДКП Олександра Ковальчука, який до обрання на цю посаду у 2017 році працював заступником декана юридичного факультету Університету ім. Т.Г. Шевченка. Дисциплінарна перевірка відносно Холодницького тривала два місяці, після чого була продовжена ще на один місяць.

Читайте також: Висновок у дисциплінарній справі щодо Холодницького вже готовий - КДКП

У березні САП виявила пристрої для прослуховування в кабінеті керівника відомства Холодницького. Пізніше генпрокурор заявив, що ГПУ разом з НАБУ проводять розслідування стосовно Холодницького.

Сам Холодницький заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Засідання КДКП, на якому розглядатимуть скарги проти Холодницького, має відбутися 26 липня 2018.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-