Висновок у дисциплінарній справі щодо Холодницького вже готовий - КДКП

Висновок у дисциплінарній справі щодо Холодницького вже готовий - КДКП

Ексклюзив
Укрінформ
Висновок доповідача у дисциплінарній справі щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького вже готовий. 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталій Грушковський.

"Висновок у справі Холодницького уже готовий", - сказав він.

За словами посадовця, після ознайомлення Холодницького з висновком його мають винести на розгляд Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка ухвалить остаточне рішення у справі керівника САП.

У свою чергу Холодницький у коментарі Укрінформу зазначив, що наразі не отримував на ознайомлення висновок у дисциплінарній справі щодо нього.

Читайте також: Холодницький прогнозує, що Антикорупційний суд запрацює не раніше лютого

У законі "Про прокуратуру" передбачено, що копія дисциплінарної скарги та висновок про наявність чи відсутність дисциплінарного проступку, а також повідомлення про час та місце їх розгляду надсилається прокурору не пізніше як за десять днів до дня проведення засідання.

На це засідання КДКП запрошуються скаржники і прокурор, стосовно якого відкрито дисциплінарне провадження. 

Як повідомлялося, генпрокурор і директор НАБУ 30 березня поточного року направили до КДКП скарги на керівника САП  про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просять звільнити Холодницького з посади. У скаргах  НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидають перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ. 

Після розподілу дисциплінарна справа потрапила до члена КДКП Олександра Ковальчука, який до обрання на цю посаду у 2017 році працював заступником декана юридичного факультету Університету ім. Т.Г. Шевченка. Дисциплінарна перевірка відносно Холодницького тривала два місяці, після чого була продовжена іще на один місяць.

У березні САП виявила пристрої для прослуховування в кабінеті керівника відомства Холодницького. Пізніше генпрокурор заявив, що ГПУ разом з НАБУ проводять розслідування стосовно Холодницького.

Сам Холодницький заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-