Холодницький прогнозує, що Антикорупційний суд запрацює не раніше лютого

Холодницький прогнозує, що Антикорупційний суд запрацює не раніше лютого

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прогнозує початок роботи Вищого антикорупційного суду не раніше лютого-березня 2019 року - в разі ухвалення відповідного закону Верховною Радою 5-8 червня.

Про це він сказав журналістам на молитовному сніданку у четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Мій прогноз, що цей суд запрацює у лютому-березні наступного року, якщо закон приймуть вже наступного тижня", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що після ухвалення відповідного закону про ВАС необхідно буде виконати деякі процедури для того, щоб цей суд запрацював і почав розглядати справи.

"Після прийняття закону, а я сподіваюсь, що він буде прийнятий, починається рутина з приміщенням, з бюджетним фінансуванням, конкурсним відбором. Ми повинні обрати найкращих з найкращих", - зазначив керівник САП.

Водночас він наголосив, що хотів би, щоб суд запрацював вже цього року, але вважає це малоймовірним.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко сподівається, що до президентських виборів, які відбудуться у березні 2019 року, процес створення антикорупційної інфраструктури в Україні завершиться.

Читайте також: У судовій системі близько 2400 вакансій - голова ВККС

Минулого тижня парламент розглянув 1072 із 1974 правок до законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд". Наступний пленарний тиждень парламенту розпочнеться 5 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-