За збитий боїнг МН17 відповідатиме і найвище керівництво Росії – Мін'юст

За збитий боїнг МН17 відповідатиме і найвище керівництво Росії – Мін'юст

Укрінформ
Міжнародна слідча група зібрала достатньо доказів, щоб стверджувати, що за збитий Боїнг МН-17 відповідальне найвище військове і цивільне керівництво Росії.

Про це написав у Facebook заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов. 

"Росія понесе відповідальність за збитий Боїнг МН-17. Доказів, які зібрала і вже оприлюднила Міжнародна слідча група, достатньо, щоб стверджувати, що за цей акт тероризму відповідальне найвище військове і цивільне керівництво Росії", - написав Петухов.

Він зауважив, що організатори та виконавці терористичного акту, що призвів до загибелі 298 осіб, постануть перед голландським правосуддям.

Окрім того, наголосив Петухов, "окремо Росія як держава понесе відповідальність за цей міжнародний злочин".

Читайте також: MH17: ЄС закликає Росію визнати свою відповідальність

Також заступник міністра вважає, що Верховна Рада України має ратифікувати угоду з Нідерландами, яка регулює передачу кримінального провадження в Нідерланди та міжнародну правову допомогу у цьому розслідуванні та судовому процесі.

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейсMH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

25 травня Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН17 у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-