MH17: ЄС закликає Росію визнати свою відповідальність

MH17: ЄС закликає Росію визнати свою відповідальність

Укрінформ
Лідери Європейського Союзу закликали Росію визнати відповідальність у питанні збитого 2014 року над Донбасом авіалайнера MH17.

Про це йдеться у висновках, ухвалених Європейською Радою на засіданні у Брюсселі у п'ятницю, 29 червня, передає DW.

"Європейська Рада підтверджує свою повну підтримку резолюції Радбезу ООН номер 2166 щодо падіння рейсу MH17. Вона закликає РФ прийняти відповідальність, а також цілковито сприяти всім намаганням встановити правду, справедливість та провину (в авіакатастрофі. - Ред.)", - йдеться у висновках.

У резолюції від липня 2014 року Радбез ООН вимагав, щоб причетні до падіння літака були притягнуті до відповідальності і всі держави співпрацювали задля цієї мети.

Читайте також: У Європарламенті Рютте нагадав про відповідальність Росії за катастрофу MH17

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

25 травня Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН17 у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-