Геращенко пояснила, чому Вишинського немає у

Геращенко пояснила, чому Вишинського немає у "списку-23"

Укрінформ
Заарештованого в Україні за звинуваченням у держзраді керівника “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського ніколи не просили обміняти на українців, утримуваних в Росії або на тимчасово окупованих територіях.

Про це поінформувала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Експерти і неурядові організації говорять, що в тюрмах є більше росіян і звертають увагу, що в оприлюдненому "списку-23" немає прізвища Вишинського. Пояснюю: ми оприлюднили списки осіб, яких регулярно включають в свої вимоги ОРДЛО. Прізвища інших росіян, в т.ч. Вишинського, ніколи не називалися ані представниками ОРДЛО, ані росіянами, ані в Мінську, ані в інших форматах, як пропозицію", - написала вона.

Геращенко також підкреслила, що "наразі ми оприлюднили список 23, аж ніяк не ОРДЛО, а саме РФ, в обмін на звільнення політв‘язнів Кремля".

"Українська сторона десятки разів у різний спосіб і в різних форматах передавала РФ прізвища цих росіян, яких ми готові передати в обмін на звільнення політв'язнів Кремля, дзеркально. Ці люди засуджені або затримані за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України, за підготовку терактів, шпигунство і інші тяжкі злочини. Українська сторона готова їх помилувати при дзеркальному звільненні Росією політичних в’язнів Кремля", - зазначає вона.

Читайте також: Геращенко назвала росіян, яких Київ готовий обміняти на українських політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, Ірина Геращенко сьогодні озвучила прізвища тих 23-х громадян Російської Федерації, кого Україна готова передати Росії в обмін на звільнення 23-х українців-в'язнів Кремля: Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова та інших.

Усього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-