Геращенко назвала росіян, яких Київ готовий обміняти на українських політв'язнів

Геращенко назвала росіян, яких Київ готовий обміняти на українських політв'язнів

Укрінформ
Україна готова обміняти 23 громадян Російської Федерації на утримуваних у РФ та на окупованих територіях українців.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу озвучити прізвища тих громадян Російської Федерації - я маю на це сьогодні  відповідний дозвіл компетентних структур, - кого ми готові передати Росії задля звільнення українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова, наших хлопців, які утримуються на окупованому Донбасі. Задля всіх них", - заявила відомила Геращенко.

За її словами, серед тих громадян, який Україна готова передати РФ, - Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валіхідіс Олександр, Висоцький В’ячеслав, Гаджієв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга, Кусакін Василь, Макаров Владислав, Мефьодов Євген, Одинцов Максим, Сєдін Олексій, Сідоров Денис, Сливка Максим, Черних Павел, Чубарова Лариса та Шаталов Євген.

Геращенко додала, що це громадяни РФ, засуджені за підготовку терактів в Одесі, Харкові, Києві, Херсоні, Тернополі або за участь у військових діях на Донбасі, або щодо них ідуть судові процеси.

Читайте також: Денісова озвучила умови допуску омбудсмена РФ до ув’язнених в Україні

Вона наголосила, що Україна вкотре звертається до компетентних осіб у Російській Федерації із закликом: "Заберіть ваших - віддайте українців".

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наголосила, що допуск російського омбудсмена Тетяни Москалькової до громадян РФ, які відбувають покарання за злочини в Україні, відбуватиметься лише на основі дзеркальності, синхронності та взаємності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-