Рішення Бюро ПАРЄ не гарантує повернення РФ до роботи в Асамблеї - Кулеба

Рішення Бюро ПАРЄ не гарантує повернення РФ до роботи в Асамблеї - Кулеба

Укрінформ
Прийняте сьогодні рішення Бюро ПАРЄ не гарантує того, що Росія зможе повернутися до організації без виконання умов резолюцій Асамблеї.

Про це в коментарі Укрінформу сказав Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Це рішення є серйозним кроком до задоволення російських вимог. Але воно ще не гарантує того, що Росія зможе повернутися до ПАРЄ без виконання умов резолюцій Асамблеї", - сказав постійний представник України при Раді Європи.

Дипломат переконаний, що безумовне повернення російської делегації дискредитує як ПАРЄ, так і РЄ.

"Наступні бої відбуватимуться у комітетах ПАРЄ та під час жовтневої сесії Асамблеї. Україна підтверджує свою позицію, що безумовне повернення Росії дискредитує Асамблею та Раду Європи загалом і буде ударом по ефективності організації", - вказав Кулеба.

Читайте також: Ар'єв готовий піти з ПАРЄ у разі повернення туди Росії

Як повідомлялося,  29 червня Бюро ПАРЄ прийняло рішення звернутися до Комітету з правил процедури, імунітетів та інституційних справ щодо підготовки для розгляду на жовтневій сесії ПАРЄ пропозицій, спрямованих на зміну існуючих правил, зокрема, які стосуються оскарження представниками чи членами національних делегацій своїх прав.

Фактично прийняття такого рішення Бюро ПАРЄ дає змогу внесення лобійованих Росією змін до правил процедури Асамблеї для повернення своєї делегації в ПАРЄ без застосування до неї санкцій.

ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію цієї країни проти України. 15 грудня минулого року на засіданні Бюро ПАРЄ в Парижі було створено аd hoc комітет "з питання ролі та місії Парламентської асамблеї", який фактично покликаний створити передумови для повернення російської делегації в ПАРЄ. Приїжджаючи на засідання аd hoc комітету, які в тому числі відбувалися під час зимової та весняної сесій ПАРЄ, представники РФ неодноразово наголошували, що не збираються виконувати резолюції Асамблеї щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-