Боротьба з корупцією є для України питанням нацбезпеки – Держдеп

Боротьба з корупцією є для України питанням нацбезпеки – Держдеп

Укрінформ
Корупція є ворогом України як всередині, так і з огляду на те, що може використовуватися Росією.

Про це заявив заступник держсекретаря США Джон Салліван у Копенгагені на відкритті міжнародної конференції "Реформи в Україні критичні для стабільності в Європі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша підтримка України непохитна. Ми з Україною, коли вона захищається проти російської агресії та бореться з корупцією. Корупція – це питання національної безпеки. Доти, доки Росія намагатиметься дестабілізувати та маніпулювати Україною зсередини, корупція залишається найважливішою "вразливістю", вона впливає на економіку, перешкоджає інвестиціям і розпалює народне невдоволення, яке Росія може використовувати", - заявив Салліван.

Він визнав, що за 4 роки, які минули після Революції гідності, Україна досягла значного прогресу в боротьбі з найбільшим внутрішнім викликом – корупцією. Але, за словами Саллівана, Україна перебуває в ключовому моменті, коли певні сили намагаються повернути назад здійснені важкою працею досягнення та не допустити подальших реформ.

Він зазначив, що вже зроблено чимало для обмеження контролю з боку олігархів у банківському секторі, що допомогло стабілізувати економіку, але для обмеження впливу олігархів у ключових секторах треба ще багато зробити. "Економічна міць все ще занадто сконцентрована в руках дуже небагатьох, які використовують все що в їхніх силах, щоби захистити та посилити монополії, включаючи використання політики заради отримання власних прибутків", - заявив заступник держсекретаря.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: Реформи є будівництвом нової держави

Говорячи про американські інвестиції, він нагадав про нещодавно підписаний контракт з Westighause, який робить цю американську компанію головним постачальником ядерного палива з 2021. "Це важлива стратегічна віха, яка дозволить Україні диверсифікувати її енергетичні джерела та скоротити залежність від Росії", - зауважив дипломат.

Він також торкнувся питання ухваленого Верховною Радою закону про національну безпеку, зазначивши, що США поки ще оцінюють зміст цього документа, напрацьованого українським урядом разом із НАТО, ЄС і США. Вашингтон сподівається, що цей закон стане визначальним кроком для того, щоби Україна до 2020 року привела своє національне законодавство у відповідність до принципів НАТО, сказав Салліван.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-