Конкурс у ДБР: вже більш ніж 7 претендентів на місце - Труба

Конкурс у ДБР: вже більш ніж 7 претендентів на місце - Труба

Укрінформ
Вже понад 5 тисяч претендентів подали заяви на близько 700 посад, створення яких передбачено у Державному бюро розслідувань.

Про це розповів очільник ДБР Роман Труба в ефірі "Громадського ТБ".

«...Я хотів би навести кілька цифр, що насправді є широке бачення і широке бажання прийняти участь у конкурсі від кандидатів. Так, подалось на 700 посад близько 5 тисяч осіб, це надзвичайно велика кількість», - сказав Труба.

Він додав, що чинними працівниками ДБР вже вивчено близько 13 тисяч заяв. «Такого масштабу конкурсу в Україні ще не відбувалось», — наголосив Труба.

Читайте також: У конкурсній комісії вважають, що запуск ДБР можливий до кінця року

«До половини працівників, до 40% працівників яких ми обираємо, згідно із законом, повинні мати певний професійний досвід. І більше 51% це можуть бути люди, які не мали досвіду слідчої або оперативної роботи», — уточнив директор ДБР.

Як повідомлялося, 17 травня 2018 року Верховна Рада попередньо підтримала запуск Держбюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями, за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-