В офісі Денісової розповіли, за якої умови Москалькову пустять до росіян

В офісі Денісової розповіли, за якої умови Москалькову пустять до росіян

Укрінформ
Уповноважену з прав людини в Росії Тетяну Москалькову не допустять до утримуваних громадян РФ на території України, допоки український омбудсмен Людмила Денісова не зможе відвідати українських політв’язнів Кремля у тюрмах Росії.

Про це в коментарі Громадському заявила радниця Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Олена Мячина.

«Її не допускатимуть до росіян в Україні. Вони (російська сторона – ред.) самі запропонували синхронність дій (одночасних візитів двох уповноважених – ред.), і ми цього дотримуємося. Пустять нас - тоді пустять їх», - сказала Мячина.

Зазначимо, що зранку 26 червня уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова потягом прибула до Києва, цього ж дня вона планує відвідати в СІЗО Києва кримського дезертира Максима Одинцова.

На питання Громадського про те, чи законним є візит Москалькової до Одинцова, адже він є громадянином України, Мячина відповіла: «Він дійсно українець. Але Москалькова подала його у список на відвідування і поки що заявила лише про намір його відвідати». 

На уточнювальне запитання про те, чи можуть Москалькову не пустити в СІЗО до Одинцова, в офісі Денісової повідомили, що таке може бути, оскільки для її відвідин повинна бути синхронність.

Мячина додала, що Людмила Денісова перебуватиме в Росії, допоки її не допустять до українських політв'язнів.

25 червня російська омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що планує відвідати заарештованого в Києві кримського дезертира Максима Одинцова, якого звинувачують у державній зраді.

Як повідомлялося, після телефонної розмови президентів Росії та України уповноважені з прав людини двох країн домовилися відвідати по 34 ув’язнених.

15 червня Денісову не допустили до політв'язня Кремля, режисера Олега Сенцова. Пізніше Денісову не допустили до українського політв'язня Карпюка. Не пустили її і до незаконно засудженого журналіста Укрінформу Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово".

21 червня Посольство України вимагало від Росії надати Денісовій першочерговий доступ до тюрем, де утримують політв’язнів Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка та Володимира Балуха.

Читайте також: Справжній стан здоров'я Сенцова, який голодує 44-й день, приховують - Денісова

21 червня Президент України Петро Порошенко знову провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним та закликав звільнити українських політв'язнів.

Посли країн G7 висловили глибоке занепокоєння ситуацією з Олегом Сенцовим та іншими українськими політв’язнями, утримуваними в Росії.

14 червня Європарламент підтримав резолюцію щодо негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів Кремля.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-