Новим президентом ПАРЄ стала депутат від Швейцарії

Новим президентом ПАРЄ стала депутат від Швейцарії

Укрінформ
Новим президентом ПАРЄ стала депутат від Швейцарії Ліліан Морі Паск'є, яка була єдиним кандидатом на цю посаду.

Рішення було озвучене без голосування після відкриття літньої сесії у понеділок у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під моїм головуванням Асамблея буде відстоювати свою честь», - наголосила новий президент ПАРЄ, вказуючи на послаблення авторитету Асамблеї, зокрема в результаті розслідування щодо корупції, результати якого були оприлюднені на минулій сесії.

«Радою Європи не можна торгувати й продавати за якісь обіцянки... Ми повинні працювати разом в ім'я єдності та різноманіття», - зазначила Паск'є.

Вона також підкреслила, що стала четвертою жінкою, яка обійняла посаду президента ПАРЄ, та наголосила на важливості зростання ролі жінок у різних сферах, зокрема в політиці, економіці та науці.

Заступником президента ПАРЄ було обрано, без голосування, колишнього президента Асамблеї Мікеле Ніколетті.

Як відомо, член делегації, депутат ПАРЄ від Швейцарії Ліліан Морі Паск'є була очільницею швейцарської делегації в ПАРЄ у 2011-2013 роках, з січня 2018 року вона очолювала в ПАРЄ групу соціалістів, демократів та зелених. Паск'є - член комітету ПАРЄ з правил процедури, імунітетів та інституційних справ (його очільниця у 2016-2018 роках), член та колишня очільниця комітету з соціальних питань, охорони здоров'я та сталого розвитку, також була членом комітету з політичних відносин та демократії, а також моніторингового комітету ПАРЄ. 

Читайте також: У ПАРЄ пройдуть дебати щодо політв’язнів Кремля

Паск'є також була доповідачем під час розгляду проекту змін до регламенту ПАРЄ у червні минулого року, коли розглядалося питання про відставку колишнього президента ПАРЄ Педро Аграмунта після його візиту до окупованого Криму у складі російської делегації. Тоді, згідно з ухваленою резолюцією, ПАРЄ отримала право звільняти президента з посади через "втрату довіри з боку Асамблеї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-