У ПАРЄ пройдуть дебати щодо політв’язнів Кремля

У ПАРЄ пройдуть дебати щодо політв’язнів Кремля

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи 28 червня відбудуться термінові дебати стосовно українських бранців Кремля на тему "Загрози здоров'ю та життю українських в'язнів в Російській Федерації та окупованому Криму".

Про це повідомив у Facebook голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв за результатами засідання Бюро ПАРЄ вранці у понеділок. 

"Мені вдалося переконати Бюро ПАРЄ! Дебати щодо українських заручників Кремля відбудуться в Страсбурзі у четвер вранці", - написав Ар’єв.

У коментарі Укрінформу Ар'єв повідомив, що рішення з приводу проведення дебатів було прийнято Бюро ПАРЄ одноголосно. Він також уточнив, що дебати будуть терміновими і за їхніми результатами буде прийнято рішення Асамблеї.

Читайте також: Генсек Ради Європи сьогодні проситиме Путіна звільнити Сенцова

Як повідомлялося, раніше голова Постійного представництва при Раді Європи Дмитро Кулеба зазначав, що прибічники повернення Росії в ПАРЄ докладають серйозних зусиль, щоб термінові дебати стосовно українських політв’язнів, ініційовані до проведення під час літньої сесії Парламентської асамблеї, не відбулися.

У Росії й окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

 Фото: Ellen Wuibaux/Council of Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-