Омбудсмен РФ планує 23 червня відвідати в СІЗО Вишинського

Омбудсмен РФ планує 23 червня відвідати в СІЗО Вишинського

Укрінформ
Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова планує 23 червня відвідати в СІЗО головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, заарештованого в Україні за звинуваченням у держзраді.

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на сайт Уповноваженої з прав людини в РФ Москалькової.

Зазначається, що вона написала лист українському омбудсмену Людмилі Денисовій.

«У рамках домовленості про дотримання принципу паритету планую відвідати 23 червня 2018 року громадянина РФ Вишинського Кирила Валерійовича, 1967 року народження, що міститься в СІЗО міста Херсона», — зазначила вона у листі.

Також Москалькова висловила подяку Денісовій «за намір вжити заходів для його переведения з Херсона до Києва».

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Людмила Денісова і уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова в ході зустрічі 18 червня домовилися про відвання українського режисера Олега Сенцова в російській колонії і журналіста Кирила Вишинського в Херсоні. Однак 19 червня Денісова так і не змогла відвідати Сенцова. 

Минулого тижня Денісовій, яка перебуває в Росії, також відмовили у зустрічі з українським політв'язнем Миколою Карпюком. 

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

 Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ та на окупованій Росією території.

Читайте також: Московський суд завтра має дати відповідь щодо зустрічі з Сущенком - Денісова

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим викрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації, і здійснили слідчі дії в офісі "РИА Новости Украина" в Києві, а його керівник Кирило Вишинський був затриманий 15 травня. Того ж дня йому було оголошено про підозру в державній зраді. 17 травня Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-