Депутати розглянули близько 200 поправок до законопроекту про нацбезпеку

Депутати розглянули близько 200 поправок до законопроекту про нацбезпеку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове засідання парламенту у середу. Депутати встигли розглянути 196 поправок до законопроекту "Про національну безпеку України".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зі 197 правки ми завтра розпочнемо розгляд. Я прошу теж комітет врахувати сьогоднішнє обговорення, щоб під час засідання можна було врахувати ті застереження, які були висловлені під час розгляду. І я дуже розраховую, що завтра ми будемо працювати більш динамічно. Нагадую, завтра в нас - закон про імплементацію закону про Антикорупційний суд, тому нам вкрай важлива максимальна мобілізація. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - сказав Парубій.

Під час засідання парламентарії ратифікували Фінансову угоди (Проект "Вища освіта України") між Україною та Північною екологічною фінансовою корпорацією.

Разом з тим депутати почали розгляд у другому читанні законопроекту 8068 "Про національну безпеку України".

Загалом законопроект про нацбезпеку передбачає скасування трьох законів «Про основи національної безпеки України», «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави» та «Про організацію оборонного планування».

Водночас документ започатковує реформу силових відомств відповідно до стандартів НАТО. Так, через півроку після його ухвалення в цілому має бути розроблений і поданий до парламенту новий законопроект – «Про службу безпеки України».

Читайте також: Законопроект про нацбезпеку: у комітеті ВР розказали про обмеження для СБУ

Решту дня депутати працюватимуть у комітетах.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект № 8068 «Про національну безпеку України», внесений Президентом України 28 лютого.

19 червня Комітет ВР з питань національної безпеки та оборони рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект "Про національну безпеку України" (№ 8068).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-