Парламентська асамблея України і Польщі закликала РФ звільнити політв'язнів

Парламентська асамблея України і Польщі закликала РФ звільнити політв'язнів

Заява
Укрінформ
Парламентська асамблея України і Польщі підкреслила стратегічний характер відносин між Києвом та Варшавою, закликала Росію негайно припинити агресію і звільнити українських політв’язнів, а міжнародне співтовариство й надалі чинити тиск на РФ.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками X засідання Парламентської асамблеї України та Республіки Польща, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“12 червня 2018 року у Варшаві відбулося X засідання Парламентської асамблеї України та Республіки Польща, в результаті якої сторони: ...закликають Російську Федерацію негайно припинити збройну агресію проти України, у тому числі припинити окупацію Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та частини Донецької та Луганської областей; висловлюють серйозну стурбованість відсутністю прогресу щодо припинення збройної агресії Росії проти України, яку Росія свідомо продовжує...”,- йдеться в заяві.

У документі представники обох сторін закликають міжнародне співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію, яка “cвоїми агресивними і протиправними діями створює серйозну загрозу для міжнародного миру та безпеки”, а також вимагають “звільнити громадян України, безпідставно ув'язнених в російських тюрмах”.

Українські та польські депутати закликали Росію “вивести свої війська та озброєння з окупованих територій, припинити атаки на представників СММ та припинити фінансування й озброєння осіб, відповідальних за порушення територіальної цілісності України”. 

Також "обидві країни вважають, що “Північний потік-2” є політичним проектом, який загрожує не тільки європейській енергетичній безпеці, але також солідарності на європейському континенті”,- йдеться в заяві. 

Читайте також: Клімкін: Росія пропонує "тотально фейкову місію" ООН на Донбасі

Депутати також домовилися провести чергове XI засідання Парламентської асамблеї України та Польщі в 2019 році.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-