Спецслужби РФ використовують

Спецслужби РФ використовують "єврейську карту" в Україні - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Частиною загальної стратегії Кремля є розпалювання національної ворожнечі в Україні, тому російські спецслужби не полишають спроб розіграти в нашій державі «єврейську карту».

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції «Досвід державотворення Ізраїлю: уроки для України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас є серйозні загрози для нашого партнерства (з Ізраїлем - ред.), які переважно мають не українське коріння. Це, зокрема, активне використання російськими спецслужбами так званої єврейської карти в Україні і намагання поставити певний знак рівності між українськими патріотами й антисемітами», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що ця проблема існує ще з часів СРСР, коли «єврейську карту» розігрували проти українців радянські спецслужби. За словами Климпуш-Цинцадзе, після 2014 року російські спецслужби особливо активно намагаються дискредитувати незалежницький рух в Україні.

Віце-прем'єр-міністр спрогнозувала, що такі спроби триватимуть, тому необхідно бути мудрими, відповідальними і вміти «побачити справжні речі за фейками».

Водночас Климпуш-Цинцадзе зауважила, що було б безвідповідально заявляти, що такої проблеми взагалі не існує.

«Разом з тим ті випадки чи то вандалізму, чи то нападів на єврейські святині в Україні не тільки влада, а й все суспільство абсолютно чітко засуджує. Ми робимо все від нас залежне, щоб їх розслідувати і не допустити нових випадків», - наголосила віце-прем'єр.

Читайте також: Спецслужби РФ планують провокації для зриву української автокефалії - ІС

У цьому контексті вона зазначила, що у 2017 році не було зафіксовано жодного випадку вандалізму стосовно єврейських святинь. Водночас вона підкреслила, що частиною загальної стратегії Кремля є розсварення народів і створення в нашій державі національної ворожнечі, які Україні, по суті, не притаманні.

«Це не стосується виключно взаємин між українцями і євреями, а йдеться про створення додаткової напруги між українцями й угорцями, чи румунами, чи поляками, і нам цьому всьому треба протистояти», - резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-