Спецслужби РФ планують провокації для зриву української автокефалії - ІС

Спецслужби РФ планують провокації для зриву української автокефалії - ІС

Укрінформ
Російські спецслужби з використанням "п'ятої колони" в Україні планують активізувати провокацію внутрішніх конфліктних ситуацій між парафіянами.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат України Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"За інформацією ІС, в АП РФ, в контексті перспективи надання Вселенським Патріархом Томоса про афтокефалію Української православної церкви, найближчим часом вирішено активізувати підготовчі заходи для подальшого проведення деструктивних дій вже на етапі створення і становлення Української єдиної помісної церкви", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає Тимчук, Кремль, використовуючи можливості своїх спецслужб і "п'ятої колони" в Україні, планує "активізувати відцентрові сили, а також генерувати і підігрівати внутрішні конфліктні ситуації в цьому процесі, у тому числі в громадянському суспільстві".

"Водночас, конфлікти між парафіянами (прихильниками і противниками Української єдиної помісної церкви) також планується використовувати для дестабілізації соціально-політичної обстановки в Україні в осінньо-зимовий період, на чому гратиме відповідне проросійське крило, і формування відповідного фону - протистояння в Україні на релігійній основі", - написав Тимчук.

Крім того, за даними ІС, на даному етапі Служба зовнішньої розвідки РФ продовжуватиме заходи, направлені на підрив авторитету і впливу Вселенського Патріарха Варфоломея в православному світі з подальшою стратегічною лінією - формування навколо РПЦ нового (альтернативного) центру впливу в світовому православ'ї.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського Патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

Читайте також: Патріарх Філарет вірить в автокефалію української церкви до річниці Хрещення

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП і УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломею з підписами всіх архієреїв, що підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня прийняла ухвалу про підтримку звернення Президента до Вселенського Патріарха Варфоломея щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Української православної церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-