Раді пропонують автоматично надавати ліцензію на цифру рейтинговим телеканалам

Раді пропонують автоматично надавати ліцензію на цифру рейтинговим телеканалам

Ексклюзив
Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №8466 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо недопущення тиску на незалежні телеканали через відключення аналогового телебачення)».

Як зазначається на сайті парламенту, автором законодавчої ініціативи виступив народний депутат Сергій Міщенко (позафракційний).

Наразі пояснювальної записки та інших супровідних документів до законопроекту ще не оприлюднено на сайті парламенту.

У коментарі Укрінформу Сергій Міщенко уточнив, що цим законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про телебачення і радіомовлення» та «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення». Зокрема, проектом передбачається, що найбільш рейтингові українські телеканали мають автоматично отримувати цифрові ліцензії.

«Це питання дуже актуальне, адже з 18 серпня має відбутися відключення аналогового мовлення. Ми пропонуємо перехід від аналогового до цифрового мовлення здійснювати за умови забезпечення безперервності телерадіомовлення. Також пропонуємо внести зміни, за якими Національна рада в обов’язковому порядку переоформлювала би ліцензію на цифрове мовлення телеканалам, які мають найвищий рейтинг. Тобто ми пропонуємо, щоб рейтингові телеканали могли безперервно переходити з аналогового до цифрового мовлення та отримувати ліцензії автоматично», – пояснив Міщенко.

Водночас народний депутат не назвав телеканали, які можуть зазнавати тиску при переході на «цифру». Хоча зауважив, що такими можуть бути п’ять мовників.

Читайте також: Раді пропонують кримінальну відповідальність за "кнопкодавство"

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 15 березня ухвалила рішення, згідно з яким перенесла вимкнення аналогового телерадіомовлення, яке тепер стартує у серпні 2018 і завершиться навесні 2019 року. Згодом, наприкінці березня, уряд ухвалив рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 1 липня 2018 року.

У квітні на відкритті VI міжнародної науково-методичної конференції з розвитку медіаграмотності голова Нацради з телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив про те, що відключення в Україні аналогового телерадіомовлення розпочнеться наприкінці червня з Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-