Столтенберг шкодує, що справа Бабченка стала приводом для російської пропаганди

Столтенберг шкодує, що справа Бабченка стала приводом для російської пропаганди

Укрінформ
У НАТО відкинули заяви російських інформаційних ресурсів про критику Альянсом ситуації, пов’язаної із проведенням спеціальної операції через загрозу вбивства у Києві журналіста Аркадія Бабченка.

Про це заявив у п'ятницю генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання російського журналіста, що це Україна поширила «фейк», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми всі сприйняли з полегшенням, що Бабченко живий. Я б хотів наголосити, що шкодую з приводу того, що цей інцидент може підривати довіру до преси та став приводом для пропаганди», – заявив глава Альянсу.

Він наголосив, що найкращим рішенням домогтися того, щоб не стати жертвами фейкових новин, є діяльність вільної та незаангажованої преси.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі своєї квартири в Києві.

Читайте також: Глава СБУ: Ми доведемо причетність Росії до замаху на Бабченка

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час спецоперації працівники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

Фото: AP / dpa / Andreas Gebert

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-