Глава СБУ: Ми доведемо причетність Росії до замаху на Бабченка

Глава СБУ: Ми доведемо причетність Росії до замаху на Бабченка

Укрінформ
Глава СБУ Василь Грицак, який здійснив робочий візит до Берліна, в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild висловив упевненість, що Україна доведе причетність Росії до замаху на журналіста Аркадія Бабченка.

Інтерв'ю опубліковане у четвер.

"Слідчі дії тривають, але вже зараз можу сказати, що вирішальне значення матиме електронний носій інформації зі списком. Ми можемо за допомогою експертизи цих даних встановити джерело його походження і далі в кінцевому підсумку – весь ланцюжок. Я впевнений, що врешті-решт ми зможемо довести, що за цією акцією стоять російські спецслужби", - заявив Грицак.

Глава СБУ запевнив, що іншої можливості вийти на виконавця і захистити життя журналіста, крім інсценування його вбивства, не було. Оскільки замовник думав, що Бабченко справді мертвий, виконавець мав кілька контактів, які були перехоплені і стали вирішальними в розслідуванні. Саме так вдалося отримати список із 47 осіб, які теж підлягали фізичному знищенню.

"Це була дуже успішна спецоперація", - сказав Грицак.

Читайте також: ІМІ про "смерть" Бабченка: українські журналісти діяли професійно

Він вибачився перед ЗМІ, але відкинув звинувачення у завданні моральної травми родині журналіста, оскільки його дружина з самого початку була посвячена в деталі спецоперації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-