Дуда пояснив, чому важливо розблокувати комісію Україна-НАТО

Дуда пояснив, чому важливо розблокувати комісію Україна-НАТО

Укрінформ
З точки зору безпеки і наближення саміту НАТО у Брюсселі важливо, щоб нормально запрацювала комісія Україна-НАТО.

Про це під час спільної прес-конференції у Варшаві з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“З точки зору безпеки і наближення саміту НАТО ми сподіваємося, що комісія Україна-НАТО матиме змогу спокійно працювати”, - заявив Дуда, додавши, що таке ж очікування він має щодо роботи комісії НАТО-Грузія.

Він назвав “важливими елементами” те, щоб реалізовувалися амбіції України та Грузії, які в майбутньому хочуть вступити до НАТО, а нині прагнуть тісно співпрацювати й бути під опікою Альянсу.

Дуда висловив сподівання, що на липневому саміті НАТО у Брюсселі буде прийнято важливі рішення з точки зору європейського континенту. 

Читайте також: Столтенберг: Принцип відчинених дверей до НАТО актуальний для України

Президент Йогганіс зазначив, що Румунію і Польщу об'єднує спільне зацікавлення до східного флангу НАТО і безпеки цього регіону. Він наголосив: усі знають “якими є загрози й усвідомлюють складне сусідство” (з Росією). За його словами, східний фланг складається з кількох частин, які слід сприймати по-іншому, але він складається і з народів, які хочуть разом захищати цей фланг і розраховувати на допомогу інших країн НАТО.  

Як відомо, з грудня 2017 року Угорщина блокує євроатлантичні ініціативи України, зокрема, засідання комісії "Україна-НАТО" на міністерському та вищому рівні через прийняття Україною закону про освіту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-