КСУ опублікував рішення у справі про депутатську недоторканність

КСУ опублікував рішення у справі про депутатську недоторканність

Укрінформ
Конституційний суд України опублікував висновок у справі щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це йдеться на сайті КСУ.

"6 червня Конституційний суд України надав висновок у справі за конституційним зверненням Верховної Ради України щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (реєстр. № 6773) вимогам статей 157 і 158 Конституції України. Цим висновком Конституційний суд України визнав таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, законопроект про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (реєстр. № 6773)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: КСУ погодив законопроект про скасування депутатської недоторканності

У висновку Конституційного суду України також зазначається, що розділ II "Прикінцеві положення" законопроекту не передбачає скасування чи обмеження прав і свобод людини і громадянина, не спрямований на ліквідацію незалежності чи на порушення територіальної цілісності України, а отже, також не суперечить вимогам частини першої статті 157 Конституції України.

"З огляду на викладене Конституційний суд України вважає, що законопроект, яким пропонується: "І. Внести до Конституції України (Відомості Верховної Ради України, 1996 р., № 30, ст. 141) такі зміни: 1. Частини першу та третю статті 80 виключити. II. Прикінцеві положення 1. Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування" у цілому відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України", - йдеться у висновку КСУ.

Висновок Конституційного Суду України є обов'язковим, остаточним та таким, що не може бути оскаржено.

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня Конституційний Суд схвалив законопроект №6773, яким пропонується внести зміни до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-