КСУ погодив законопроект про скасування депутатської недоторканності

КСУ погодив законопроект про скасування депутатської недоторканності

Укрінформ
Конституційний Суд схвалив законопроект №6773, яким пропонується внести зміни до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності.

Відповідне рішення ухвалене більшістю голосів на закритому засіданні у середу, повідомили Укрінформу у суді.

"Конституційний Суд більшістю голосів визнав, що зміни, які стосуються скасування депутатської недоторканності, є конституційними", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, найближчим часом має бути розглянутий на відповідність Конституції президентський законопроект №7203, який також передбачає внесення змін до Основного закону в частині зняття депутатської недоторканності.

Як повідомлялося, у жовтні 2017 року ВР направила до КСУ для надання висновку щодо відповідності Конституції депутатський законопроект №6773 та президентський законопроект №7203. Обидва документи передбачають внесення змін до Основного закону в частині скасування депутатської недоторканності. Депутати просили КСУ надати висновок, чи відповідають законопроекти вимогам ст. 157 і ст. 158 Конституції.

Читайте також: Конституційний суд отримав депутатське подання щодо Денісової

Законопроект  №6773 пропонує вилучити з тексту Конституції ч. 1 і ч. 3 ст. 80, в яких ідеться про гарантії надання народним обранцям депутатської недоторканності, про непритягнення їх до кримінальної відповідальності і заборону на затримання або арешт без згоди парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-