Антикорупційний суд потрібен не для чергового траншу МВФ - Зубко

Антикорупційний суд потрібен не для чергового траншу МВФ - Зубко

Укрінформ
За Антикорупційній суд потрібно голосувати не для МВФ, не для отримання чергового траншу. У цьому питанні потрібно ставити крапку, щоб рухатись далі.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

За його словами, голосування за Антикорупційний суд необхідне для прозорості, для побудови мосту довіри, для забезпечення відповідальності менеджерів найвищого гатунку, в управлінні яких не банк, не підприємство, не місто, а країна з мільйонами найкращих громадян в світі.

"Тому потрібна комунікація і формування відповідальності й довіри через відповіді на запити, через закінчення створення антикорупційної інфраструктури, яке, до речі, розпочав і продовжує Президент України - антикорупційної прокуратури, НАЗК, НАБУ і нарешті Антикорупційного суду. Для чого? Не тільки для створення інструменту довіри, а й для того, щоб поставити крапку в історії негативу і перейти до порядку денного розвитку. Ще є час для спілкування з колегами з Парламенту, але не забуваємо під час розгляду правок, що іноді краще - ворог доброго. І головне - це позитивний результат голосування. Для спільної подорожі розумних та небайдужих шляхом розвитку. Тому що за наявності корупції, боротьба з нею можлива не лише покаранням, а й прозорістю, і не лише через ProZorro", - зазначив Зубко.

Читайте також: Антикорупційний суд: Парубій назвав головний блок дискусій

Урядовець підкреслив, що "головним кроком на антикорупційному шляху є фінансова децентралізація, яку, до речі, розпочав і продовжує Президент України, яка з центрального рівня передала місцевим громадам 51 відсоток всіх доходів держави". А місцева влада повинна продемонструвати громадам свою ефективність через впровадження проектів, відновлення систем критичної інфраструктури, підвищення якості послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-