Антикорупційний суд: Парубій назвав головний блок дискусій

Антикорупційний суд: Парубій назвав головний блок дискусій

Укрінформ
Консультації щодо остаточного варіанту положень законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд" стосовно вирішальної ролі громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів ще тривають.

Про це він сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час ранкового пленарного засідання парламенту 5 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головний блок дискусії, який залишився по Вищому антикорупційному суду, - це, власне, повноваження громадської ради міжнародних експертів. І зараз тривають консультації, в тому числі і в нас у залі, обговорення з приводу того, яким чином забезпечити вирішальний вплив громадської ради міжнародних експертів. Я думаю, що в результаті нашого обговорення нам доведеться знайти якийсь компромісний варіант між авторами усіх правок. Бо фактично, якщо ми не знайдемо узгодженої позиції, нам буде важко знайти 226 голосів для самого закону", - пояснив Парубій.

Читайте також: Парубій переконаний: цього тижня за Антикорупційний суд таки проголосують

Водночас він висловив переконання, що Рада знайде "той варіант, де буде вирішальне значення громадської ради". Під час пленарних засідань у вівторок, за його словами, парламентарії будуть обговорювати й те, в якому форматі має відбуватись забезпечення "вирішального рішення і вирішального значення громадської ради міжнародних експертів".

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 березня ухвалила у першому читанні президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

До другого читання депутати внесли 1974 поправки до законопроекту про антикорупційний суд. Наразі триває їхній розгляд, серед правок - про повноваження міжнародних експертів при призначенні суддів Антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-