Іспанія підтримує ідею миротворців на Донбасі та санкції проти РФ - Порошенко

Іспанія підтримує ідею миротворців на Донбасі та санкції проти РФ - Порошенко

Укрінформ
Іспанія підтримує позицію України у питанні розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі та продовження санкцій проти Росії, накладених Євросоюзом за порушення суверенітету та територіальної цілісності.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час підходу до преси у рамках офіційного візиту до Іспанії, який транслювався у прямому телеефірі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відбулися дуже продуктивні зустрічі з прем'єр-міністром Педро Санчесом. Це перша міжнародна зустріч новообраного прем’єр-міністра ... Дуже важливо, що ми отримали чітку позицію щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, підтримку позиції щодо миротворчої місії на Донбасі, продовження санкцій, підтримку позиції України в Європейському Союзі, підтримку євроатлантичних амбіцій України", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що під час перемовин вони з очільником уряду Іспанії намітили кілька проблем.

"До речі, базуючись на вчорашній зустрічі з величезною українською громадою, ми чітко поставили питання про прискорення підписання Угоди про уникнення подвійного оподаткування", - поінформував Порошенко.

За його словами, українська сторона отримала запевнення, що Угода готова, погоджена і буквально за декілька тижнів, одразу же після призначення уряду Іспанії, вона буде підписана.

"Так само, як і буде підписана Угода про соціальний захист українських громадян. Так само будуть підписані угоди про співпрацю в галузі сільського господарства, в галузі митної справи, юстиції і співпраці правоохоронних органів. Надзвичайно важливо, що одразу є така щирока сфера нашої кооперації", - наголосив Президент.

Читайте також: Раду закликають врахувати пропозиції Президента до закону про дипслужбу

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко перебуває у Королівстві Іспанія з офіційним візитом.

Візит глави Української держави став першим візитом іноземного лідера з моменту призначення нового прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса.

Це перший за останні 22 роки офіційний візит Президента України до Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-