Україна та ЄС обговорили в Брюсселі питання юстиції, свободи та безпеки

Україна та ЄС обговорили в Брюсселі питання юстиції, свободи та безпеки

Фото
Укрінформ
Українська делегація взяла участь у четвертому щорічному засіданні Підкомітету «Юстиція, свобода та безпека» Комітету Асоціації між Україною та ЄС, що відбулося в Брюсселі. 

Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, українську делегацію очолив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов. 

Зазначається, що сторони підкреслили важливість детального обговорення питань юстиції, свободи та безпеки та нового порядку денного ЄС-Україна у вище згаданих сферах, а також привітали функціонування безвізового режиму між Україною та ЄС.

Водночас повідомляється, що делегація України презентувала документ щодо нового Плану дій з юстиції, свободи та безпеки між ЄС та Україною, який детальніше розглянуть на наступному засіданні Комітету асоціації Україна-ЄС.

Також сторони обговорили імплементацію стратегії реформування правосуддя, реформи органів прокуратури, правоохоронних органів та судової системи.

Під час обговорення питання щодо запобігання та протидії корупції,  Петухов наголосив на прогресі України в проведенні антикорупційної реформи, зокрема, процесі створення Вищого антикорупційного суду. 

Поінформовано, що Україна та ЄС обговорили також питання міжнародного співробітництва, запобігання та протидії організованій злочинності, кіберзлочинності, протидії торгівлі людьми, боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму. Зокрема, Петухов зазначив, що Україна висловлює вдячність ЄС за продовження санкційної політики проти держави-агресора, а також висловив стурбованість та необхідність розслідувати участь європейських компаній у будівництві Керченського мосту.

Читайте також: Завдяки судовій реформі довіра українців до судів зросла з 5% до 12% - USAID

Повідомляється, що до складу Української делегації також увійшли представники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної прикордонної служби України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Національного агентства з питань запобігання корупції та Генеральної прокуратури. Делегацію ЄС очолив Голова підрозділу з питань двосторонніх відносин з країнами Східного партнерства Європейської служби зовнішньої діяльності Дірк Шубель. 

Фото Мін'юсту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-