Для вступу Грузії і України в НАТО потрібен момент - міністр оборони Естонії

Для вступу Грузії і України в НАТО потрібен момент - міністр оборони Естонії

Укрінформ
Грузія і Україна повинні готуватися до вступу в НАТО і чекати відповідного моменту.

Сказав міністр оборони Юрі Луйк на конференції Леннарта Мері в суботу, 2 червня, передає ERR.

"Я говорив своїм грузинським та українським колегам, що ніколи не треба здаватися. Найкращий приклад — членство Балтійських країн. Його вважали дивом, але, тим не менше, це сталося", - сказав Луйк в ході у панельній дискусії, присвяченій НАТО.

За його словами, це стало можливо завдяки раптовому "роману" екс-президента США Джорджа Буша і президента Росії Володимира Путіна в 2001 році і терактам 11 вересня, які послідували за цим і знецінили колективну оборону.

Читайте також: Помпео закликає підтримати взаємодію між Україною та НАТО

"Ми були готові діяти при першій можливості. Якщо б ці дебати пройшли через рік, їх отруїли б розбіжності, пов'язані з війною в Іраку", - сказав міністр і закликав Грузію і Україну дочекатися слушного моменту і використовувати його.

За словами Луйка, він ніколи не чув заяв, щоб прийняття Балтійських країн в НАТО яким-небудь чином означало, що до альянсу не можуть бути прийняті Грузія і Україна.

За словами міністра, зараз Естонія не змогла б увійти в НАТО, якби вже не перебувала в альянсі. "Швидше за все, у нас в такому випадку були б проблеми".

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-