Росія у ТКГ відмовилась від переговорів про звільнення заручників - Геращенко

Росія у ТКГ відмовилась від переговорів про звільнення заручників - Геращенко

Укрінформ
Представники Росії в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі відмовились від переговорів щодо звільнення українців в російських тюрмах і росіян в українських.

На цьому наголосила представник України в ТКГ Ірина Геращенко за результатами чергового засідання у Мінську на сторінці у Facebook

«Ми ще раз звернулися до росіян з ініціативою звільнити ув'язнених українців до старту мундіалю. Позиція росіян феєрична ( дослівно) : Росія - не учасник конфлікту, тому в Мінську не може обговорюватися тема звільнення українців в російських тюрмах і росіян в українських», - написала вона.

Читайте також: Геращенко непокоїть відсутність реакції світу на проблему українських заручників

Водночас вона наголосила, що представники Росії не дали відповіді на питання, чи означає така відповідь, що РФ відмовляється від захисту своїх громадян.

«А « республіки» включають цих росіян в список, бо ж вони їм «допомагали воювати» і жили на Донбасі до 14 року... . Прийшлося задати уточнююче питання: чи означає це, що РФ «своих бросает» і фактично відмовляється від захисту своїх громадян? Відповіді немає», - зазначила Геращенко, цитуючи слова представників РФ.

Як повідомлялося, до засідання ТКГ у Мінську в середу відбулася зустріч робочих підгруп Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-