Геращенко непокоїть відсутність реакції світу на проблему українських заручників

Геращенко непокоїть відсутність реакції світу на проблему українських заручників

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради, член гуманітарної підгрупи ТКГ на переговорах у Мінську Ірина Геращенко стурбована відсутністю реакції світу на проблему українських заручників і політв'язнів.

Про це вона написала у Facebook.

"Й що дійсно турбує - відсутність реакції світу на проблему заручників і політв'язнів. Так, люди доброї волі в багатьох країнах вийшли на акції підтримки Олега (Сенцова –ред.) і його колег по нещастю. Але де заяви, бодай про занепокоєння, урядів і лідерів, ОБСЄ, ООН, РЄ, ПАРЄ , МКЧХ, ЄС, США й інших інституцій, які б мали жорстко реагувати на недопуск лікарів і консулів, безпідставне утримання в тюрмах більше, аніж 4 роки? Світ мовчить. Й це ускладнює українську задачу - витягти", - написала Геращенко.

Читайте також: Держдеп США підтримав ініціативу Сенцова звільнити всіх бранців Кремля

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, засуджений в Ростові-на-Дону до 20 років колонії суворого режиму, оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його тільки у разі звільнення усіх українських політв'язнів у РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля відбудеться 1 і 2 червня у багатьох містах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-