У Польщі вважають, що конфлікт Угорщини з Україною може вирішити Столтенберг

У Польщі вважають, що конфлікт Угорщини з Україною може вирішити Столтенберг

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович вважає, що генсек НАТО Йенс Столтенберг може втрутитися в ситуацію зі спробою Угорщини заблокувати євроатлантичну інтеграцію України.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на Рolsatnews.

Ситуацію з Угорщиною і Україною Чапутович назвав "сімейною сваркою".

"Я думаю, що це сімейна сварка, треба ознайомитися з цим питанням і запропонувати рішення, яке розвінчає будь-які сумніви. Можливо, третя сторона була б тут корисною – наприклад, генеральний секретар НАТО, я думаю, що у нього є деякі інструменти для вирішення цього питання", - зазначив Чапутович, пише видання.

Він також повідомив, що кілька днів тому обговорював цю проблему з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина ініціює перегляд програм підтримки НАТО для України. Зокрема, угорський уряд направив союзникам по НАТО документ, в якому доводить, що "реформування України провалилося".

Читайте також: Київ і Бухарест порозумілися, готують імплементацію "мовної статті"

У такий спосіб керівництво Угорщини висловлює протест щодо мовної статті українського закону про освіту, який набув чинності 28 вересня 2017 року. В Угорщині бачать у законі порушення прав угорської меншини. Перехідні положення закону передбачають поступове збільшення кількості навчальних предметів, що вивчаються українською мовою.

У квітні Угорщина втретє заблокувала міністерську комісію Україна-НАТО. А міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пообіцяв заблокувати участь президента Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-